Svijet

Dvoje zaraženo na konferenciji na kojoj je učestvovao Vučić

Američko-izraelski komitet za javne poslove AIPAC saopćio je da je dvoje građana New Yorka, koji su prisustvovali konferenciji ove organizacije u Washingtonu, zaraženo koronavirusom. Konferencija, koja je trajala od 1. do 3. marta, okupila je oko 20.000 učesnika, a njoj je prisustvovao i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, prenosi nova.rs.

“Potvrđujemo da je najmanje dvoje učesnika iz New Yorka imalo pozitivne rezultate na testu koronavirusa. Stručnjaci sa kojima smo se konsultirali savjetuju da bi svi učesnici konferencije trebalo da slijede ‘CDC protokol’ i da se obrate svojim zdravstvenim ustanovama ukoliko se osjećaju loše ili imaju neke zdravstvene nedoumice”, objavio je AIPAC na svom Twitter nalogu, prenosi nova.rs.

AIPAC je o dvoje zaraženih učesnika obavijestio sve učesnike konferencije Američko-izraelskog komiteta za javne poslove.

Predsjednik Srbije je u Washingtonu boravio dva dana i uz učešće na konferenciji AIPAC-a, sastao se i za zvaničnicima SAD – državnim sekretarom Mikeom Pompeom, specijalnim izaslanikom za Zapadni Balkan Matthewom Palmerom, zamjenikom ministra odbrane Dejvidom Norkvistom, Richardom Grenellom, ali i sa HaShimom Thacijem.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare