Kriminal

Džaferović branio Novalića, obrušio se na Tužilaštvo i SIPA-u: Neka prvo odgovore na ova pitanja

Šefik Džaferović, predsjedavajući Predsjedništva BiH i potpredsjednik SDA komentirao je danas u Sarajevu hapšenje premijera FBiH i stranačkog kolege Fadila Novalića.

Po njemu se radi o ozbiljnoj situaciji jer je riječ o privođenju premijera FBiH. Međutim, po Džaferoviću situacija nije ozbiljna jer je uhapšen premijer zbog sumnji na višemilionski kriminal već zbog toga što od uhapšenog premijera i njegovog rada “zavisi dobar dio života” u ovom entitetu.

“Vlada je morala otkazati sjednicu, a što se tiče svih ljudi u zemlji. U ovom trenutku nedostaju činjenice, javnost nema činjenice u čemu je, kako, sa kim, zašto, učestvovao premijer… To je nedopustivo. To se javnosti mora odmah saopćiti ili ovdje ako postoje konrektne činjenice je u pitanju teški kriminal ili ako ne postoje ove činjenice ili je u pitanju instrumenilzacija tužilačko policijskih agencija u političke svrhe.Tužilaštvo i SIPA moraju odmah da izađu s konkretnim činjenicama i podacima”, upozorio je Džaferović.

Potom je pohvalio svog stranačkog kočlegu.

“Novalić je strpljivo i predano radio za vrijeme brobe protiv pandemije na zaštiti ekonomije ali i života ljudi”.

Potom je nastavio.

“Radio je sve što je mogao, duboko sam uvjeren da ga nema u kriminalnim radnjama. To je moje mišljenje neka me demantiraju. Ovoj činjenici nije se dovoljno vodilo računa kada su se poduzimale aktivnosti kada je u pitanju Novalić. Ukoliko Tužilaštvo BiH te državne institucije žele da budu kredibilne moraju jednako da se odnose prema svakom predmetu. Šta je sa aferom “Diploma”, šta je sa aferom vrbovanja građana BiH, šta je sa praktično oslobađanje ratnog zločinca zbog silovanja maloljetne djevojičice. Da li je iko iz BiH odgovarao za to. Šta je sa javnim nabavkama u cijeloj BiH? Tužilastvo i SIPA ako žele da bude kredibilni moraju da odgovore na ovo pitanje”, poručio je Džaferović.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare