Politika

Džaferović poslao jasnu poruku Zvizdiću: Napravio si grešku, bez SDA ne bi bio tu gdje jesi

Šefik Džaferović, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, danas se prilikom posjete Zenici osvrnuo i na odlazak Denisa Zvizdića iz redova Stranke demokratske akcije.

“To je njegova odluka, ja mu mogu poručiti samo dobro zdravlje, ali ja mislim da je napravio grešku. Unutar SDA je imao okvir za svoje političko djelovanje, u SDA je postigao puno toga, bio je na ključnim pozicijama, i da nije bilo SDA zasigurno je da ne bi bio gdje je bio. SDA je snažnija i jača od pojedinca. Ovo je ideja, pokret i ono o čemu sam govorio i nijedan odlazak iz SDA neće umanjiti vrijednost SDA”, kazao je Džaferović.

Džaferović je poručio da se tek sada nakon nastupa Bisere Turković te Bakira Izetbegovića vidi kako znalajne korake SDA pravi da bi se očuvala BiH.

PROČITAJTE  Ekonomski institut sastavio analizu koja razobličava SDA-ovu propagandu. RS otima milione od FBiH, ali njima je problem Sarajevo

“Uvijek smo stremili onome što se danas primjećuje kao rezultat nekog rada. Nekada se to primijećivalo i ranije, nekada ne. Naša politika je najprimijerenija duši BiH. Naša politika je borba za cjelovitu BiH i za svakog čovjeka. Civilizirani svijet ovo prepoznaje i nisam iznenađen rezultatima spoljnopolitičkog plana i pozicije BiH u svijetu koji je postignut”, kazao je Džaferović.

Džaferović je rekao i kako je odbacivanje amandmana Hrvatske u Evropskom parlamentu očekivano.

“Očekivano je odbacivanje amandmana Hrvatske, normalno je da je NATO odbacio amandmane, normalno je da BiH dobije novog visokog predstavnika, da ministrica vanjskih poslova kaže ono što je rekla, kao i Izetbegović i ja u Briselu. Boravkom u Sloveniji sam kazao liderima u Srbije i Hrvatske da se moramo baviti međusobnim pitanjima, otvorenim pitanjima, a ne da se oni bave našim unutrašnjim stvarima. To ćemo raditi i normalno je da kao civilizacijski pozdravimo iskorak u osudi genocid u Srebrenici u Skupštini Crne Gore”, pojasnio je Džaferović.

PROČITAJTE  Hrvatski mediji uništili Milanovića: On je saveznik kreature koja negira genocid u Srebrenici

Član Predsjedništva je ovom prilikom čestitao 31. godišnjicu SDA Zenica uz obrazloženje da je zenička SDA igrala historijsku ulogu u bh. društvu kao i sama stranka koj je oduvijek bila vodeća snaga nezavisne BiH.

“SDA radi na izgradnji BiH, ljudi i naroda, i nastavit ćemo da budemo dosljedni u svojoj misiji, a to je cjelovita i demokratska država svih naroda”, rekap je Džaferović.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare