Politika

Džaferoviću nije jasno otkud harmonika u Predsjedništvu BiH: Pokušao je da ponizi ovu instituciju. To je primitivizam

Član Predsjedništva BiH, Šefik Džaferović nakon održane sjednice Predsjedništva BiH u izjavi za medije govorio je o tačkama dnevnog reda te o današnjem sramotnom postupku Milorada Dodika.

“Istina je da smo skinuli neke tačke dnevnog reda što se tiče nekih aranžmana, ali bolje da ne propadne nego da bude na dnevnom redu. Također, započeli smo raspravu o ugovoru Islamske zajednice i države BiH. Dogovorili smo se da tu tačku odložimo za prvu narednu sjednicu. To je otprilike ono što smo danas raspravljali”, kazao je Džaferović.

Istaknuo je kako Dodik na sjednici imao znakovitu novinu u njegovom ponašanju.

“Vidjet ćemo kako će stvari dalje funckionisati. Ovako ne ide. Institucije moraju funckionirati. Ako Dodik nastavi ovako pogotovo sa najavama morat će se uključiti i međunarodne zajednice. Očekujem da pravosuđe u BiH radi svoj posao”, kazao je on.

PROČITAJTE  Escobar otkrio zašto Biden nije pozvao BiH na veliki forum. Korumpirani smo i potpuno nefukcionalni

Između ostalog, on se osvrnuo i “zabavu” u kabinetu Milorada Dodika.

“To je pokušaj da ponizi Predsjedništvo BiH. To je pokušaj koji je završio samo na ponižavanju oniih koji su to uradili. Svako svojim govorom i ponašanjem pravi sliku o sebi. Javnost je pametna i razumije da će to biti protumačeno samo poniženje onih koji su sebe upustili u taj čin. Nije mi jasno kako je instrument taj mogao da uđe u ovu instituciju., To je jedan primitivizam”, kazao je Džaferović.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare