Sport

Džeko: Najsretniji bih bio da Smajo ponovo postigne dva gola

Kapiten nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko izjavio je da je sutrašnji meč sa selekcijom Ukrajine najbitniji za bh. reprezentaciju u borbi za drugo mjesto.

Istakao je da su šanse reprezentacije BiH porasle nakon pobjede u Kazahstanu, ali da tek sada slijede ključne utakmice.

“Nakon pobjede u Kazahstanu šanse za drugu poziciju su bolje, ali ove zadnje tri utakmice će biti ključne jer igramo sa direktnim konkurentima, Ukrajinom i Finskom. Sutrašnja utakmica je do sada najbitnija”, rekao je Džeko na pres-konferenciji u Lvivu.

Na pitanje novinara da li očekuje da će sutra “naplatiti” sve promašaje iz meča sa Kazahstancima, kapiten bh. tima rekao je da se ne zamara time te da mu je uspjeh ekipe najvažniji.

“Najbitnije je kako odigra ekipa, a najsretniji bih bio da Smajo (Prevljak) ponovo postigne dva gola i da pobijedimo 2:0”, istakao je.

Kada je u pitanju selekcija Ukrajine, Džeko ističe da se radi o snažnoj ekipi koja je u Finskoj pokazala zašto je jedan od glavnih kandidata za drugu poziciju.

“Znam skoro sve igrače, igraju u dobrim klubovima, imaju individualni kvalitet ali su kao ekipa jako čvrsti”, dodao je.

Naglasio je da je najjače oružje bh. tima zajedništvo.

“Fali nam dosta bitnih igrača ali smo pokazali u Kazahstanu, gdje nije nimalo lako igrati, da ova ekipa ima kvalitet i da jedino zajedničkom igrom možemo doći do pozitivnog rezultata. Naša je to najveća prednost i za sutrašnju utakmicu”, zaključio je kapiten nogometne reprezentacije BiH Edin Džeko.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare