Vijesti

Džindić posjetio Operator Terminali FBiH u Bihaću: Uskoro kreće rekonstrukcija

Ministar energije, industrije i rudarstva Nermin Džindić danas je sa svojim timom posjetio Operator Terminali Federacije BiH u Bihaću gdje ga je dočekao predsjednik Uprave OTF-a Hermedin Zornić.

“Izuzetno sam zadovoljan što mogu najaviti nastavak snažnih investicija u terminale FBiH najavljene još prije energetske krize. Nakon rekonstrukcije i puštanja u rad terminala u Živinicama, te početka rekonstrukcije terminala u Sarajevu, danas možemo najaviti da će do kraja godine početi radovi na rekonstrukciji naftnih terminala u Bihaću, a počele su pripreme i za rekonstrukciju terminala u Mostaru”, izjavio je Džindić.

“Naša vizija je da moramo biti energetski nezavisni, a što smo najavili prije četiri godine polako se ostvaruje i u narednom periodu ćemo okončati investicioni ciklus i imaćemo funkcionalne naftne terminale u velikim centrima u četiri kantona”, dadao je.

Nakon završetka ciklusa investiranja Federacija BiH će imati više od 220 miliona litara naftnih derivata rezervi čime ce zadovoljiti sve direktive i upute evropskih institucija.

Investicionim ciklusom od preko 100 miliona konvertibilnih maraka prvi puta ćemo nakon ratnih desavanja imati funkcionalne naftne terminale na području cijele FBiH.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare