Politika

Edin Forto jedini je kandidat za predsjednika Naše stranke

Edin Forto, na osnovu pristiglih nominacija iz općinskih i gradskih odbora, bit će jedini kandidat za predsjednika Naše stranke, saopćeno je iz ove stranke.

O njegovom izboru odlučivat će delegati na Kongresu Naše stranke koji će se održati 4. septembra u Sarajevu.

Naša stranka krenula je u organizaciju Kongresa nakon ostavke aktuelnog predsjednika Predraga Kojovića. Da budu birani na mjesto predsjednika imaju pravo svi članovi Naše stranke koje nominira minimalno pet lokalnih organizacija.

Edin Forto aktuelni je premijer Vlade Kantona Sarajevo. Član je Naše stranke od 2009. godine. Najznačajnije funkcije koje je u njoj obnašao bile su funkcija potpredsjednika i funkcija političkog direktora. Od 2014. do 2018. godine bio je zastupnik Naše stranke u Skupštini Kantona Sarajevo kao i delegate u Domu naroda iz reda Ostalih..

PROČITAJTE  Šta je sporno s Hadžihafizbegovićem i zašto bi mogao biti smijenjen?

Rođen je 1972. godine u Sarajevu. Radno iskustvo sticao je i u realnom sektoru. Obrazovao se u Bosni i Hercegovini i Sjedinjenim Američkim Državama gdje je 1999. godine na Univerzitetu Sjeverne Karoline diplomirao na smjeru Marketing i oglašavanje. Postdiplomske studije je pohađao na Univerzitetu Kolumbija u Njujorku gdje je 2001. godine stekao zvanje magistra u oblasti međunarodnih poslova.

Edin Forto je oženjen i otac dvoje djece.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare