Vijesti

Eichhorst i Palmer u posjeti Bosni i Hercegovini, slijede novi razgovori o izbornoj reformi

Direktorica pri Evropskoj službi za vanjske poslove Angelina Eichhorst i viši zvaničnik Ministarstva vanjskih poslova Sjedinjenih Američkih Država za izbornu reformu u Bosni i Hercegovini Matthew Palmer, boravit će u Bosni i Hercegovini od 25. do 30. januara 2022. godine.

Zajednička posjeta dio je kontinuiranih napora Evropske unije i SAD u BiH, s fokusom na ustavnu i izbornu reformu potrebnu kako bi zemlja napravila odlučujući iskorak na svom putu ka EU, eliminirala diskriminaciju i ojačala demokratska građanska prava.

Tokom posjete sastat će se s članovima Interresorne radne grupe, Zajedničkim kolegijom oba doma Parlamentarne skupštine BiH, predstavnicima civilnog društva, kao i s liderima političkih stranaka u BiH, najavljeno je iz Ureda za komunikacije Evropske unije u BiH.

Inače, Palmer i Eichorst tokom dana  sastat će se  sa predstavnicima vladajućih stranaka u 14 sati u zgradi Delegacija Evropske unije u BiH.

Sa predstavnicima opozicije iz Republike  Srpske sastat će se u 15.30 sati, prenosi BHRT. Nakon toga će u Neumu, u četvrtak i petak, organizovati sastanak na kojem će s političkim zvaničnicima iz Bosne i Hercegovine razgovarati o izmjenama Izbornog zakona. Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare