Lider NiP-a Elmedin Konaković najavio da će se uskoro znati konture većina
Politika

Elmedin Konaković: Trojka uskoro objavljuje koncept. Krali su, ali im neće biti dovoljno

Elmedin Konaković najavio je da će Trojka, možda čak i danas, objaviti koncept saradnje na nivou FBiH.

On je nakon sjednice Doma naroda FBiH kazao da proces pregovora u završnoj fazi.

“Mi još uvijek završavamo proces pregovora unutar Trojke i koalicionih partnera koji su podržali Denisa Bećirovića. I s još nekim političkim partijama. Tokom dana neke informacije, u završnoj smo fazi dogovora oko koncepta formiranja parlamentarne većine. Mislim da će se konture parlamentarne većine na nivou FBiH i svih kantona vidjeti vrlo brzo”, rekao je Konaković.

Kaže da nakon toga tek slijedi HDZ.

“Nakon toga očekujemo pregovore i s HDZ-om. Nismo imali zvanične kontakte. Nismo ih zvali, niti su oni nas zvali”, naveo je lider NiP-a.

Komentirao je i rad CIK-a.

“Ovo je najveća farsa i najgori ikad provedeni izborni proces. Svjedočimo hiljadama nepravilnosti. Blamaža i farsa. Nisu uspjele izmjene izbornog zakonu u tom tehničkom smislu. Sve što se nije smjelo desiti, desilo se. O CIK-u sam govorio više puta, to je političko tijelo”, naveo je Konaković.

Međutim, kaže, da strankama koje su krale neće biti dovoljno to što su nakrale.

“Pokrali su, ali im neće biti dovoljno. Mislim da smo blizi da formirano većine na državnom nivou.

Sve su opcije na stolu. Nemamo dilema da treba razgovarati s opozicijom u RS. Personalno kad bi birali uzeli bi sebi bliže, ali to nije moguće. Moramo imati 22 ruke. Za nas je najvažnije da su to ljudi koji pristaju na programske koalicije”, zaključio je Elmedin Konaković.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare