Magazin

Elon Musk ne prašta. Kanye West ostao bez naloga na Twitteru

Twitter je u petak ponovo suspendovao nalog čuvenog američkog repera, jer je Kanye West kršio pravila te platforme društvenih medija. 

“Dao sam sve od sebe. Uprkos tome, ponovo je prekršio naše pravilo protiv poticanja na nasilje. Nalog će biti suspendovan”, rekao je vlasnik Twittera Elon Musk.

Prije nego što je suspendovao Westov nalog, Twitter je također ograničio broj njegovih objava. 

U oktobru je popularni reper, koji je legalno promijenio ime u Ye, načelno dogovorio da kupi društvenu mrežu Parler. Bilo je to samo nekoliko dana nakon što su mu Twitter i Instagram suspendovali nalog zbog njegovih antisemitskih izjava na društvenim mrežama.

Međutim, dvije strane su se složile da obustave kupovinu.

Ye je bio uveliko kritikovan nakon što je posljednjih sedmica otvoreno dao niz antisemitskih izjava. U to je uključeno hvaljenje Adolfa Hitlera u jednoj televizijskoj emisiji.

“Volim sve. Prestao sam s klasifikacijama. Svako ljudsko biće ima nešto vrijedno što je iznijelo na sto, posebno Hitler. Ne volim riječ zlo pored nacista. Volim Jevreje, ali volim i naciste”, rekao je Ye tokom intervjua.

Ovaj reper kaže da pati od bipolarnog poremećaja, Nedavno je natuknuo da će se možda kandidirati za predsjednika Sjedinjenih Američkih Država 2024.

U spomenutoj emisiji nastavio je provocirati. To je izazvalo nevjericu i smijeh njegovog domaćina, prenosi Jutarnji list.

Westa, koji je zaglibio u polemikama, posljednjih sedmica ostavljaju poslovni partneri s kojima je surađivao. Tako je Adidas prekinuo saradnju s njim krajem oktobra listopada zbog antisemitskih izjava.

Trgovina odjeće Gap i modna kuća Balenciaga također su mu okrenule leđa. Početkom oktobra Kanye West je na mimohodu u Parizu istaknuo slogan “Životi bijelaca vrijede”.

Uradio je to po uzoru na naziv antirasističkog pokreta “Životi crnaca vrijede”.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare