Svijet

Elon Musk prodao dionice “Tesle” za još milijardu dolara

Glavni izvršni direktor “Tesle” Elon Musk prodao je još jedan dio akcija kompanije za oko 1,05 milijardi dolara, prema finansijskim podacima objavljenim ove nedjelje na berzi.

Musk je ovog mjeseca prodao “Tesline” akcije za ukupno 9,85 milijardi dolara, prenosi CNBC, precizirajući da je 10. novembra realizovao prodaju u iznosu od 6,9 milijardi dolara, a 15. i 16. novembra u iznosu od još 1,9 milijardi dolara.

Šef “Tesle” je dio akcija prodao kako bi izmirio poreske obaveze koje se odnose na kapitalnu dobit ostvarenu po osnovu opcija (kupovina akcija kompanije po dogovorenoj povoljnijoj cijeni), prenosi Tanjug.

Musk i njegov trust i dalje drže više od 169 miliona akcija kompanije.

PROČITAJTE  Merkel i EU podržale WHO u borbi protiv pandemije

Nakon što je Musk počeo da prodaje akcije “Tesle”, njihova vrijednost je pala za 15,4 posto u sedmici završenoj 12. novembra, što je bila najgora berzanska nedjelja ove kompanije u posljednjih 20 mjeseci.

U srijedu popodne, dionice “Tesle” na Wall Streetu su ojačale za oko jedan posto.

Musk je 6. novembra sproveo neformalnu anketu na Twitteru pitajući više od 60 miliona njegovih pratilaca na toj mreži da li treba ili ne da proda 10 posto svojih akcija u “Tesli”, a njihova preporuka je bila da proda.

Tagovi:


Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare