Kriminal

Elvisu Keljmendiju ukinut i kućni pritvor

Elvisu Keljmendiju određen kućni pritvor, stalno sarađuje s Tužilaštvom BiH

Elvisu Keljmendiju ukinut je i kućni protiv, potvrđeno je Raportu.

On je uhapšen u akciji kodnog naziva 'Rez' zajedno sa Ajlinom Ahmićem i Anelom Sejfovićem. Oni se sumnjiče da su organizirali kriminalnu grupu koja je prodavala drogu.

Akcija je provedena 12. jula ove godine, a Keljmendi i ostali uhapšeni su nakon što je Tužilaštvo BiH dobilo dokaze iz Sky aplikacije.

Međutim, vrlo brzo nakon hapšenja, Keljmendi je odlučio progovoriti i sarađivati s Tužilaštvom BiH.

Zbog toga je Elvisu Keljmendiju već u novembru određen kućni pritovor.

Na osnovu informacija koje je proslijedio tužiocima, već su provedena neka druga hapšenja, a kako nam je rečeno, na osnovu njegovih iskaza tužioci sklapaju širi mozaik kriminalnih radnji.

Sud BiH je odlučio uvažiti zahtjev odbrane za ukidanje kućnog pritvora. Kako nam je rekao njegov branioc Emir Gazić, Keljmendiju je dozvoljeno kretanje na području Općine Ilidža.

Zanimljivo je pak da Keljmendi očito nije tražio bilo kakav vid zaštite, s obzirom na to da bi informacije koje otkrivao mogle neke druge krimose koštati slobode.

Ranije su iz Tužilštva ovo saopćili:

“Osumnjičeni su djelovali kao organizirana kriminalna grupa, sa podijeljenim ulogama i zadacima. Ona jeduži vremenski period vršila krijumčarenje i prodaju na ilegalnom narko tržištu Sarajeva i drugih gradova, velikih količina opojnih droga.

Također, u okviru istrage istražuju se i tokovi novca stečenog nezakonitim aktivnostima, kao i oblici koruptivnog djelovanja osumnjičenih”.