Vijesti

Enver Hadžiahmetović: Nećemo stati dok grad ne zablista, slijedi zapošljavanje novih sezonskih radnika

Jedan od najvećih problema u Sarajevu u posljednje vrijeme čistoća ulica i grada. Zelene površine nisu uređene niti se održavaju na najbolji način, kontejneri su zatrpani smećem, a građani Sarajeva su se žalili i na najezdu žohara.

Kako bi se riješio ovaj problem, prošle sedmice je formiran Operativni tim za provođenje akcije čišćenja grada.

Danas se ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS Enver Hadžiahmetović na svom zvaničnom Facebook profilu pohvalio "više nego dobrim rezultatima".

"Za sedam dana uklonjeno skoro 3.000 tona otpada, oprani kilometri ulica, uređeno 60 zelenih površina, skoro 300 intervencija komunalnih redara...Prije sedam dana formirali smo Operativni tim za provođenje akcije čišćenja grada. Rezultati su više nego dobri."

"Građani su nam putem vibera poslali više od 1.000 zahtjeva. Po svakoj prijavi se izašlo. Uklanjanje kabastog otpada vršilo se u roku od 24h od prijave.Dezinfikovano je više dječijih igrališta i dvije veće javne površine".

"Od sljedeće sedmice komunalnim preduzećima je odobreno zapošljavanje 106 demobilisanih boraca, a u ponedjeljak raspisujemo javni poziv za program javnih radova i novih 372 sezonska radnika. Nećemo stati dok grad ne zablista. A, u konačnici formiramo komunalnu policiju da se ove stvari više ne bi dešavale".