Ekonomija

EP BiH: Promjene termina “jeftine” i “skupe” struje

U novom saoćenju Elektroprivrede BiH obavjestili su da dolazi do promjene termina “jeftine” i “skupe” struje. Naime, navode kako prelaskom na zimsko računanje vremena doći će do promjene. Dakle, u nedjelju doći će do promjene u primjeni većih i manjih dnevnih tarifnih stavova.

Pojašnjavaju da dolazi do promjene termina “jeftine i “skupe” struje za kupce.

Dvotarifna brojila

Za domaćinstva koja posjeduju dvotarifna brojila, manji tarifni stavovi primjenjivat će se radnim danima i subotom u intervalima od 13:00 do 16:00 i od 22:00 do 7:00 sati narednog dana. Dok će nedjeljom cijeli dan.

Za ostale kategorije kupaca JP Elektroprivreda BiH, prije svega kupci koji električnu energiju preuzimaju na 110 kV naponu. Kao i kupce koji električnu energiju preuzimaju na 35 i 10 (20) kV naponu, te javnu rasvjetu i ostalu potrošnju na 0,4 kV naponu) važe druga pravila.

Besplatan broj telefona

Naime, manji tarifni stavovi primjenjivat će se radnim danima u intervalu od 22:00 do 7:00 sati narednog dana, a subotom i nedjeljom cijeli dan.

Informacije kupci mogu dobiti na web stranici JP Elektroprivreda BiH d.d. –Sarajevo. Putem besplatnih brojeva telefona u informativnim centrima i na šalterima informacija u svim elektrodistributivnim dijelovima JP Elektroprivreda BiH.

Podsjetimo, u noći sa 29. na 30. oktobar počinje zimsko računanje vremena, kada kazaljke na satovima treba pomjeriti za jedan sat unazad.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare