Zdravlje

Epidemiologinja iz Zagreba dr. Alemka Markotić poslala poruku pušačima

Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti Fran Mihaljević u Zagrebu, dr. Alemka Markotić, gostujući na HRT-u, između ostalog, pričala je o tome kako Sumamed može djelovati na liječenje koronavirusa.

 

„Sumamed je naš patent i proizvod hrvatske pameti. On, osim što djeluje na bakterije, djeluje i na imunološki sistem, može ga dodatno modulirati. Javljaju se promišljanja da Sumamed može pozitivno utjecati u suzbijanju koronavirusa, ali takva promišljanja nisu znanstveno utemeljena. On može djelovati protuupalno, ali zasigurno će oko ovoga biti dodatnih istraživanja“, rekla je Markotić.

Kao i nebrojeno puta do sada građanima je poručila kako se moraju pridržavati higijenskih mjera i izbjegavati kontakte. Rekla je kako se danas “Zagrepčani ponašaju za pet”.

 

„Vrlo ih je malo, i drže distancu“, rekla je Markotić koja se nada da će početi “pozitivno natjecanje” da se vidi “koji se gradovi najbolje pridržavaju mjera”.

Osudila je “privatne partije” koji se održavaju u vrijeme kada je preporuka da se drži distanca od drugih ljudi.

„Kad pravimo kafiće u kućama – ugrožavamo sve nas. Nemojte to raditi ni u zatvorenim ni u otvorenim prostorima“, naglasila je.

 

Ponovila je da se ne dodiruju oči, usta i nos prljavim rukama. Pogotovo to može biti opasno za pušače, koji to često rade, zaključila je Markotić.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare