Svijet

Erdogan: U Turskoj ukinuta obaveza nošenja maski u zatvorenom

Republika Turska je u utorak ukinula obvezu nošenja maski za lice u svim zatvorenim prostorima, mjera uvedenu u cilju sprečavanja širenja COVID-19, javlja Anadolu Agency (AA).

“Nošenje maski ostaje obavezno ​​u vozilima javnog prevoza i medicinskim ustanovama sve dok dnevni broj slučajeva koronavirusa ne bude manji od 1.000”, izjavio je predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan nakon sastanka Naučnog odbora za koronavirus održanog u glavnom gradu Ankari.

On je rekao da se Turska s pandemijom nosi puno bolje od većine zemalja širom svijeta. Naglasio je da ova zemlja ne samo da je pokušala liječiti svoje ljude, već je i distribuisala medicinsku pomoć u oko 160 zemalja i 12 međunarodnih korporacija.

“Najvažnija lekcija koju je zemlja naučila od smrtonosnog virusa bila je da postane samodovoljna uspostavljanjem snažne zdravstvene infrastrukture”, rekao je Erdogan.

Da bi se suprotstavili širenju koronavirusa, u Turskoj je dato više od 147,44 miliona doza vakcina protiv COVID-19 od početka kampanje imunizacije u januaru 2021. godine

U Turskoj je registrovano više od 14,77 miliona slučajeva koronavirusa, a preminulo je 97.666 zaraženih osoba.

Od decembra 2019. godine pandemija koronavirusa odnijela je više od 6,22 miliona života u najmanje 192 zemlje i regije.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare