Politika

Ernest Imamović: Dug koji stiže na naplatu od prethodne administracije veći je od budžeta grada

Načelnik Goražda SDP-ov Ernest Imamović danas je govorio za N1 o stanju u ovom gradu nakon što je preuzeo dužnost prvog čovjeka, te planovima za budućnost i drugim temama.

Imamović je kazao da je ukupan dug koji stiže na naplatu od prethodne administracije veći od budžeta grada.

“Budžet grada Goražda je 9,600.000 a ukupan dug koji stiže na naplatu, sa kreditima iz Saudijske Arabije je 10,200.000. Zamislite kako će biti to vratiti“.

Kada je riječ o krivičnim prijavama koje su podnesene, kazao je:

“Grupa građana je podnijela krivičnu prijavu protiv Envera Adžema i prethodnog gradonačelnika, stvarno je složen sistem o državnim službenicima; ne možete ga otpustiti nego ga morate rotirati. Izvršili smo rotiranje Envera Adžema i tako ćemo nastaviti dalje sa pomoćnicima“, kazao je i dodao:

PROČITAJTE  Uprava za indirektno oporezivanje zlatna koka HDZ-a i SNSD-a: Rade šta hoće, afere se redaju, kumovi se milionima nagrađuju?!

“Drugi nonsens je da je direktor našeg Komunalnog preduzeća “6.mart” ima 67 godina, na moj upit zašto nije penzionisan, rekli su mi da se mora podnijeti zahtjev. Zahtjev nadležna služba nije nikad podnijela, kad smo krenuli u postupak izmjene Skupštine i nadzora da bismo imenovali druge direktore – taj direktor je pokrenuo postupak imenovanja samog sebe”.

Imamović je kazao da je uputio akt i dopis Uredu za reviziju Vlade FBiH, ali…

“Ja sam uputio akt i dopis prema Uredu za reviziju Vlade FBiH, oni su odgovorili diplomatski da će doći kada budu imali vremena zbog prethodnih obaveza. Radi se da ovdje više niko nikome ništa ne odgovara“.

PROČITAJTE  Konaković snimao zastupnike SDA i DF ispred sale Skupštine KS: Šefovi neće biti zadovoljni

Dodaje da primjerom želi pokazati da je suživot moguć.

“Ja sam prilikom preuzimanja dužnosti gradonačelnika odmah otišao u posjete okolnim gradovima, želio sam da pokažem da je moguće zajedno živjeti i da je suživot moguć. Mi želimo stoljeće mira. Posjete Palama, Foči i drugim mjestima su naišle na odobravanje”.Povezani postovi: