Ekonomija

Evo gdje će biti otvoren prvi Lidl u BiH

Već nekoliko godina govori se o dolasku njemačke kompanije Lidl na teritorij Bosne i Hercegovine.

Ta priča se ove godine počela ostvarivati, nakon što je delegacija Lidla odlučila da će za početak otvoriti markete u tri grada u Bosni i Hercegovini, objavio je poslovni portal Akta.ba.

Kada su u pitanju Živinice, nedavno je gradonačelnik Samir Kamenjaković, za medije potvrdio da će u ovom gradu biti otvorena dva Lidla i to jedan uz magistralni put, a drugi u centru.

Tuzlainfo saznaje da bi Lidl koji treba biti otvoren u centru, trebao biti lociran na kompleksu Tvornice namještaja Konjuh.

“Regulacionim planom Grada Živinice, na mjestu gdje je kompleks Tvornice namještaja Konjuh, gradit će se stambeno-poslovni kompleks.

PROČITAJTE  Iz Njemačke se vratio u BiH: Dokazao sam sebi da se u BiH mogu napraviti uspješne povratničke priče

Taj lokalitet pogodan je i odgovara kriterijima kompanije Lidl jer posjeduje preko 10 duluma prostora što je jedan od uslova da bi Lidl određenu lokaciju uzeo u razmatranje“, rekao je Kamenjaković.

Također, jedan od uslova da bi Lidl u nekom mjestu otvorio svoj objekat je i da taj grad ima minimlano 30.000 stanovnika, a i važno je da je njegova geografska pozicija takva, da je povezan sa većim sredinama kao i tempo njegovog razvoja, piše Akta.ba.

Osim Živinica, Lidl bi u skorijem periodu trebao otvoriti objekte i u drugim dijelovima BiH, ali za sada nisu poznate ni tačne lokacije, ali ni termin otvaranja.

Najavljeno je otvaranje i u Sarajevu. Nekoliko je lokacija u planu u glavnom gradu BiH, ali tačna još nije objavljena.

PROČITAJTE  Lidl registriran u BiH: Prve prodavnice mogle bi biti otvorene naredne godine
Tagovi:


Povezani postovi: