Vijesti

Evo kakvo nas vrijeme očekuje za vikend

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje pretežno oblačno vrijeme. Prijepodne u nizinama se očekuje slaba kiša ili rosulja, a u višim područjima slab snijeg.

Vjetar slab, u Bosni istočnog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini slabo jugo. Temperatura zraka većinom između jedan i sedam stepeni Celzijusovih.

Na jugu zemlje od sedam do 13 stepeni. U Sarajevu oblačno vrijeme. Najviša dnevna temperatura zraka oko pet stepeni.

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) u subotu u Bosni i Hercegovini se očekuje oblačno vrijeme.

Kiša uglavnom na području Hercegovine, zapadu i jugozapadu Bosne. U večernjim satima slabija kiša i u ostalim područjima Bosne.

Vjetar slab jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između nula i četiri. Na jugu zemlje od šest do devet.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između četiri i osam. Na jugu zemlje od deset do 14 stepeni.

U nedjelju također oblačno vrijeme sa kišom. U Bosni većinom slabije padavine. Više kiše se prognozira na području Hercegovine i jugozapadu Bosne.

Vjetar u većem dijelu zemlje slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. U sjevernim područjima Bosne vjetar sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između jedan i pet. Na jugu od sedam do deset. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između četiri i devet, na jugu zemlje do 13 stepeni.