Svijet

Evo ko je muž Angele Merkel: Ne voli da se eksponira, a ovako ga Nijemci zovu

Savezna kancelarka savezne republike Njemačke, Angela Merkel, ima brak iza sebe sa Ulrikom Merkelom koji je potrajao pet godina, a uzeli su se kada je ona imala svega 23 godine.

Utehu i novu ljubav Merkelova je pronašla u drugom suprugu Joakimu Zaueru, sa kojim je preko dvije decenije u braku.

Muž Angele Merkel upoznao je nju, tada mladu fizičarku  dok je radila u Akademiji nauka u Berlinu, a vjenčanje je uslijedilo 1998. godine, iste godine kada je sadašnja kancelarka ušla na velika vrata u politiku.

Interesantno je što nikoga nisu obavijestili povodom vjenčanja, već je javnost saznala tek kada je objavljen kratak oglas.

 “Oženili smo se. Angela Merkel i Joakim Zauer”, napisali su.

PROČITAJTE  New York se zagrijava brže nego iko, znate li što?

Joakim je sedam godina stariji od supruge, a svojevremeno se šuškalo da je njihova ljubav toliko jaka da bi Angela zbog njega napustila kancelarsku fotelju.

Angela Merkel sa suprugom

Kako se pisalo po medijima, on ima veliki uticaj na njenu ličnost iako se jednom prilikom izjasnio da je ni na koji način ne sputava.

Inače, Joakim Zauer, profesor je kvantne fizike na Berlinskom univerzitetu, ne voli da se eksponira pa se čak nije ni pojavio na inaguraciji supruge 2005. godine.

Voli operu i šetnju, vozi se jeftinim avio letovima čak i onda kada mu je dozvoljeno da putuje sa Angelom zvaničnim avionima.

Zbog njegovog interesovanja za operu, a čak i nezainteresovanosti za javnost, Nijemci ga zovu “Fantom iz opere”.

PROČITAJTE  U aligatoru od 200 kila nađeni ostaci muškarca koji je nestao tokom uragana Ide


Povezani postovi: