Sport

Evo šta je Guardiola rekao Ronaldu zbog čega je propao transfer u City

Cristiano Ronaldo jučer se senzacionalno vratio u Manchester United, a transfer iz Juventusa dogovoren je samo nekoliko sati nakon što se iz pregovora povukao Manchester City.

Manchester Evening Standard jučer je objavio da je možda ključ transfera bio telefonski poziv sir Alexa Fergusona Ronaldu u petak ujutro. Talijanska La Repubblica pak donosi informaciju o drugom telefonskom razgovoru, koji je možda transfer usmjerio prema Old Traffordu, o razgovoru Ronalda i Pepa Guardiole.

Italijanski dnevnik piše da je Cityjev trener Portugalcu rekao: “Ako možeš doći, pokušat ćemo živjeti zajedno, ali ne mogu ti ništa garantirati.”

Guardiola osobno očito nije bio oduševljen idejom suživota s Ronaldom, vjerojatno jer bi mu morao prilagođavati igru te iz straha da bi Portugalac bio veći od ekipe. Još tokom Cityjevih pregovora, španski stručnjak je rekao kako nekolicina igrača na svijetu, među kojima su Messi i Ronaldo, sama odlučuje gdje će igrati te diktira pregovore.

PROČITAJTE  Raheem Sterling rekao "da" i izabrao novi klub

“U takvoj poziciji, ja sam trenutno više nego oduševljen ekipom koju imamo i tako će ostati”, rekao je Guardiola.

Budući da City nije namjeravao ni platiti odštetu Juventusu, Ronaldo je očito shvatio da bi ga City doveo samo zato što može, a ne jer ga istinski želi.Povezani postovi: