Vijesti

Face TV kažnjen sa 15.000 maraka zbog navodnog poziva Hadžifejzovića na “ubistvo Dodika”

Face TV je objavio da je Regulatorna agencija kaznila ovu televizijsku kuću sa čak 15 hiljada maraka.

Tri kazne su izrečene zbog navodnih uređivačkih propusta u tri emisije “Centralni dnevnik”.

Tvrde da je najznačajniji propust navodni poziv Senada Hadžifejzovića na “ubistvo predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika”.

Face TV reagirao saopćenjem

Evo šta su tim povodom saopćili iz FACE TV-a:

“Regulatorna agencija za komunikacije, na čelu s Draškom Milinovićem, drastično je finansijski kaznila TV FACE zbog navodnih propusta u tri emisije “Centralnog dnevnika”. Između ostalog i zbog navodnog “poziva na ubistvo Milorada Dodika”.

RAK je izrekao drakonsku kaznu u iznosu od 15.000 KM, zbog navodnih uređivačkih propusta u tri emisije “Centralni dnevnik”, pri čemu je RAK ustanovio da je najznačajniji propust navodini poziv Senada Hadžifejzovića na ubistvo predsjednika RS Milorada Dodika.

Iako Senad Hadžifejzović nije rekao “ubiti” (nego “smijeniti”, “smiriti”, “umiriti”, op. a.), RAK je ustanovio da je riječ o teškom prekršaju. Izrekao je novčanu kaznu u iznosu od 15.000 KM! Pogledajte video ispod.

Sporni snimak je analizirala Agencija za forenziku. Bez obzira što nije mogla precizno ustanoviti šta je Hadžifejzović zbilja rekao, RAK je bez čvrstih dokaza izrekao drastičnu kaznu koju TV FACE mora platiti bez obzira hoće li se ili neće žaliti.

Neprincipijelne kazne

Da je direktor RAK-a, Draško Milinović, sklon izricanju neprincipijelnih kazni, potvrđuje i primjer s kaznom koju je istog dana izrekao i još dvjema televizijama koje su emitovale snimak likvidacije mladića na benzinskoj pumpi u Banjoj Luci 2. decembra protekle godine.

Identičan snimak brutalne likvidacije emitovala je BN TV ali i Javni servis RS. BN televiziji RAK je izrekao novčanu kaznu u iznosu od pet hiljada KM. Za isti prekršaj svojoj bivšoj kući RTRS Milinović je izrekao opomenu!”, navode iz Face TV-a.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare