IT

Facebook ima zanimljiv novi alat koji smo dugo priželjkivali

Facebook je dobio novi alat koji olakšava brisanje starih objava i fotografija. Naime, sad ih možete brisati više odjednom umjesto jednu po jednu.

Pomoću alata Manage Activity možete ne samo brisati više objava i fotografija istovremeno, već ih možete i sakriti ako ih zbog bilo kojeg razloga ne želite obrisati.

U Facebooku tvrde kako je novi alat nastao u saradnji s pobornicima zaštite privatnosti. Ali je i posljedica toga što su korisnici već godinama aktivni na toj društvenoj mreži i trebaju alat kojim će lakše počistiti stare fotografije i objave zbog kojih im je danas neugodno ili im jednostavno više ne trebaju.

Novi alat zasad nije u punoj mjeri dostupan vlasnicima pametnih telefona, već se njime može poslužiti tek ograničen broj korisnika. S vremenom bi trebao postati dostupan i za desktop računare.

Ako ga želite aktivirati, otvorite stranicu vašeg korisničkog profila na Facebooku i skrolajte do dugmeta Add Story. Kliknite sličnicu s tri tačkice odmah do njega i zatim Activity Log.

Objave možete filtrirati po datumu, po tome jeste li ih objavili vi ili neko drugi, kao i po postavkama privatnosti.

Želite li se riješiti fotografije ili objave koju je neko drugi postavio, morat ćete zamoliti tu osobu da ih uklone. Takav sadržaj možete samo sakriti s vaše vremenske crte ili ukloniti tag kojim ste označeni.

Arhivirane objave bit će vidljive samo vama, no ne i uklonjene s Facebooka. Kad obrišete objavu bit će dostupna još 30 dana u kanti za smeće, piše Washington Post.

Tagovi:


Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare