IT

Facebook uvodi novinu koja će obradovati korisnike

Facebook Inc je u četvrtak objavio da pokreće uslugu koja će korisnicima omogućiti videopoziv sa 50 učesnika.

Korisnici mogu pozivati ljude da se priključe Messenger sobama, uključujući one koji nemaju Facebook nalog, i da učestvuju na grupnom videopozivu uživo na bilo kojem profilu, stranici ili grupi na platformi, kažu u toj društvenoj mreži.

Facebook nastoji ugrabiti dio tržišta videokonferencija koje su zbog pandemije koronavirusa postale izuzetno popularne. Jedna od najpoznatijih je Zoom.

Druge tehnološke kompanije predstavile su slične usluge kako bi privukle korisnike, s time da Googleov Alphabet Inc dopušta korisnicima da organiziraju videokonferencije na meatu.

Iz Facebooka su saopćili da od četvrtka uvode novu uslugu samo u nekim zemljama na svojoj platformi i Messenger webu i da će uskoro uslugu proširiti u sve zemlje u kojima su dostupne Messenger sobe.

Emitovanja uživo na Facebook stranicama su se udvostručila u junu u poređenju sa godinom ranije zbog porasta takvih emitovanja od marta kad je nekoliko zemalja počelo da uvodi karantin i mjere socijalne distance kako bi suzbile širenje koronavirusa.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare