fatalna greška žena nosi kesu piše nike
Ekonomija

Fatalna greška Nikea kod mijenjanja iz kuna u eure, Hrvati se raspametili: Najbolji šoping ikada

Neplanirana najveća blagdanska sniženja jučer su obradovale brojne kupce na web shopu Nikea. Dukserice koje koštaju 500 kuna, prodavale su se po 65, toliko su koštale i kratke hlače s motivima NBA momčadi, dok su majice snižene s 230 na 30 kuna. I sve se to dogodilo potpuno neplanirano. Naime, desila se fatalna greška. Petnaestak sniženih artikala nestalo je u rekordnom roku.

Naime, kad snižene cijene pomnožite s trenutnim kursem eura dobivate njihovu prvobitnu cijenu. Tako su se, čini se, jučer u američkom robnom gigantu odlučili cijene u kunama zamijeniti s onima u eurima sedmicu dana prije ulaska Hrvatske u eurozonu. Zamijenili su brojeve, no kratica za valutu ostala je ista pa je odjeća umjesto 65 eura, koštala 65 kuna.

Vijest se brzo širila

Brzo su to primijetili kupci. Poveznice na web shop Nikea širile su se i užarile WhatsApp i Facebook grupe, a firma je izgubila desetak hiljada kuna.

Web-shop u Hrvatskoj

“Bila je to najbolji božićna kupovina ikada”, ne skrivajući oduševljenost, kaže jedan od sretnih kupaca. Najbolju ovogodišnju akciju otkrio mu je prijatelj obavijestivši ga porukom o neviđenim sniženjima. Ni on ih nije sačuvao za sebe, nego je radosnu vijest podijelio sa svojim kolegama.

Ogromna navala

“Kad sam skužio akciju, bilo je udari – kupuj što brže možeš. Navala je bila ogromna i stvari su brzo nestale”, opisuje brzinu reakcije kupac. Dodaje da ponuda nije bila prevelika, moglo se kupiti petnaestak artikala po nižim cijenama, mahom odjeće s obilježjima NBA. On je želio kupiti i tenisice, no njihova je cijena ostala ista.

Neki prijatelji i kolege kojima je podijelio saznanje o cijenama u Nikeu nisu reagirali brzo kao on. Bili su skeptični i sumnjali da se radi o lažnoj internetskoj stranici, o samo još jednoj od mnogobrojnih prevara. Ipak, situacija koja je imala obilježja prevare to nije bila.

“Pri zaključenju kupovine su se obračunale kune. Nisam provjerio jesu li mi iz banke nakon završetka kupnje skinuli kune, ali drugi su mi rekli da njima jesu. Da su zaista za jednu duksericu potrošili 65 kuna”, – navodi jedan od mnogobrojnih kupaca. Kaže da ga mnogi pitaju hoće li se Nikeu dogoditi slična omaška, što on naravno ne može znati.

Tagovi:


Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare