FBI ispitao DiCaprija low
Pakleni Šund

FBI ispitao DiCaprija zbog veza s malezijskim kriminalcem. Pod istragom još jedna zvijezda

Leonardo DiCaprio ponovno je u centru pažnje zbog svoje veze s odmetnikom i prevarantom Jhom Lowom. 48-godišnjeg DiCaprija navodno je ispitao FBI o njegovim navodnim vezama s malezijskim kriminalcem koji je finansirao snimanje filma “Vuk s Wall Streeta”.

Low je u bijegu već gotovo osam godina nakon što je 2016. izdana potjernica za njegovim hapšenjem zbog umiješanosti u slučaj 1Malaysia Development Berhad. On je bio glavni mozak sheme državnog bogatstva koja je dovela do hapšenja bivšeg malezijskog premijera Najiba Razaka pod optužbama za pranje novca.

Nešto ranije, Bloombergova publikacija otkrila je dosad neobjavljene detalje FBI-evih dokumenata koji objašnjavaju kako se prati Law, a prvi put su s DiCapriom odlučili razgovarati prije nekoliko godina nakon što su saznali da je glumac imao brojne sastanke s kriminalcem nakon što su se upoznali u noćnom klubu 2010. Svoje prijateljstvo još su više učvrstili dajući jedno drugome posebne nadimke, pa je tako DiCaprio Lawa nazvao ‘Ldog‘, dok je glumac njega oslovljavao s ‘My Man‘.

Kako je DiCaprio rekao medijima:

“Radio sam s njim, a ovaj posao koji smo prenijeli i na društvenu sferu. Stoga smo se više viđali i imali mnogo više interakcija tokom vremena.”

Međutim, unatoč tome što su njih dvojica vremenom postali dobri prijatelji, njihov je odnos počeo blijedjeti nakon što je Lowe prekršio obećanje da će donirati umjetničko djelo Roya Lichtensteina DiCapriovu Fondu za očuvanje okoliša 2015. godine. U sklopu FBI-jeve istrage Loweova i DiCapriova prijateljstva, agenti su zaplijenili niz darova koje je prevarant dao glumcu, uključujući prvo izdanje “Velikog Gatsbyja”.

Glumac je navodno agentima FBI-a rekao da ne zna odakle dolazi bogatstvo njegovog novog prijatelja i da su svi poslovi u koje je bio uključen sklopljeni s njegovim timom prije nego što je on za njih saznao.

Da se radi provjera Lowa, koja se događa u trenutku kada bi se trebali potpisivati ​​razni ugovori, DiCaprio je priznao da ne bi ni pročitao njen sadržaj u cijelosti. Međutim, na sreću za DiCaprija, on nije jedina slavna osoba s A liste koju je FBI povezao s ovim prevarantom, budući da je također imao posla s Kim Kardashian, prema izvješćima Bloombergovih publikacija.

Navodno je Basquiatovo umjetničko djelo ponudila Loweu i sama to priznala vlastima. No, važno je napomenuti da ni glumac ni Kardashian do danas nisu ispitani kao osumnjičenici u ovom slučaju, već samo kao svjedoci.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare