FBI upozorava na takozvane "igre za zarađivanje" i tvrdi da bi ih se trebalo "izbjegavati pod svaku cijenu".
Tehnologija

FBI upozorava: Nemojte instalirati ove vrste igrica na mobitel, postat ćete mete prevaranata

Poznato je da čovjek treba biti oprezan pri preuzimanju novih aplikacija zbog neovlaštenih kupnji koje se preko njih mogu izvršiti, a FBI upozorava na takozvane “igre za zarađivanje” i tvrdi da bi ih se trebalo “izbjegavati pod svaku cijenu”.

Prema iskazu agencije, kriminalci kreiraju lažne aplikacije za igranje kako bi ukrali milione dolara u kriptovalutama, a aplikacije reklamiraju kao igre za zaradu nudeći finansijske poticaje igračima.

Prevara funkcionira ovako: Prevaranti kontaktiraju žrtvu i s njom grade odnos. Kada steknu povjerenje svoje mete, upoznaju je s igricom u kojoj mogu zaraditi nagrade u kriptovaluti u zamjenu za neku aktivnost, poput uzgoja zemlje na farmi u igrici.

Za učešće u igri potrebno je napraviti novčanik za kriptovalute, kupiti kriptovalute i pridružiti se igri. Što više novaca pohranite u novčanike, imate pravo na više nagrada.

Problem nastaje kada igrajući igru, vidite lažne nagrade koje se gomilaju u aplikaciji. Kada prestanete uplaćivati sredstva u kripto novčanik, lopovi ga isprazne programom koji ste na mobitel instalirali preuzimajući spomenutu aplikaciju na svoj mobitel.

Prevaranti naposljetku žrtvi objasne da svoja sredstva mogu platiti plaćanjem dodatnih poreza ili taksi, ali novac više nikada ne stigne natrag svome vlasniku, prenosi Komando.

Tagovi:


Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare