Vijesti

Federacija BiH bogatija za 107 policijskih službenika: Promovirana 40. generacija polaznika za čin policajac

Na Policijskoj akademiji Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova promovirana je 40. generacija polaznika za čin policajac.

Obuku za početni čin policajac uspješno je okončalo 107 polaznika iz Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

Polaznicima se obratio federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara koji je istakao da je ponosan što se ispraća 40-ta generacija akademaca Policijske akademije Federalnog ministartsva unutrašnjih poslova koji su izabrali da služe društvu i budu na strani zakona.

„Gospodo kadeti, svoj posao obavljajte časno, pošteno i hrabro. Ne bojte se raditi na slučajevima visokog kriminala i korupcije. Svakog kriminalca tretirajte jednako. Ne dozvolite da se bilo kakve i bilo čije politike miješaju u vaš rad. Svoj posao obavljajte nepristrasno i profesionalno, vodeći se slovom zakona, a ne instrukcijama političara. Političare koji se pokušaju miješati u vaš rad-prijavljujte. Ponosno podignite glave i učinite našu Bosnu i Hercegovinu boljom i sigurnijom zemljom", kazao je Čampara.

Sa promocije u Policijskoj akademiji FMUP-a

U ime 40. generacije polaznika za čin policajac prisutnima se obratila kadetkinja sa najboljim ostvarenim prosjekom, Samira Rahić, zahvalivši se ministru Aljoši Čamapari i predstavnicima MUP-a Zeničko-dobojskog kantona na podršci, vršiocu dužnosti direktora Policijske akademije, kao i uposlenicima Policijske akademije FMUP-a, što su nesebičnim zalaganjem dio svog iskustva prenijeli na buduće policijske službenike.

„Cilj nam je policijsku obuku podići na nivo kakav je u zemljama EU, imajući uvijek na umu ulogu i misiju policije, a ona je prije svega da štiti ustavni poredak zemlje i garantuje ličnu i imovinsku sigurnost građana“, rekao je Nusret Beširević, vršilac dužnosti direktora Policijske akademije FMUP-a.

Promociji su pored predstavnika FMUP-a prisustvovali i predstavnici MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.