Sport

Feđa Dudić za Raport: Imao sam 150 poziva, samo da se hoće više o ovome prestati govoriti

Feđa Dudić prokomentirao je vjerovatno prvi zabilježen slučaj zaraze koronavirusom u bh. premijerligaškom fudbalu. Nakon što evidentiranih nije bilo tokom čitavog ovog perioda otako je počela pandemija (ili jeste, ali nije bilo javno obznanjeno), jedan fudbaler Veleža uoči početka priprema bio je pozitivan.

“Od jutros sam imao 150 poziva, to je sada, kako se malo šta dešava u našem sportu, glavna tema. Nažalost. Prije početka priprema svi igrači prošli su kroz testiranje na koronavirus, a jedan igrač bio je pozitivan.

Momak nije kahnuo prema vlastitom priznanju zadnjih 15 dana, ali eto, bezveze se nadigne frka. Još tri igrača koja su s njim najčešće boravila poslata su u izolaciju iako nisu bila pozitivni. Oni će biti u izolaciji sedam dana, pa će se retestirati”, govori Dudić za Raport.

Iako je ekipa krenula s radom u vrijeme kada je priželjkivao jer je pauza bila nehumano duga, sada je primoran na improvizaciju.

“Nikako da počnemo normalno da radimo. Neću moći računati a četvoricu igrača i svakako da to remeti planove. Samo da se o ovoj koroni hoće više prestati govoriti…”Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare