Politika

Fijasko Željke Cvijanović: Otkazan sastanak o imenovanju novog šefa OHR-a, opozicija iz odbila

S obzirom da opozicione stranke u RS nisu raspoložene da razgovaraju na temu imenovanja novog visokog predstavnika mimo predviđene procedure, sastanak u Palati predsjednika RS neće biti ni održan.

Na sastanak je pozvala predsjednica RS Željka Cvijanović. Inače, režim Milorada Dodika već danima bljue vatru zbog imenovanja novog šefa OHR-a – Chrstiana Schmidta.

Da je sastanak otkazan saopćeno je iz Biroa za odnose s javnošću Željke Cvijanović.

“Pojedine partije, poput Demokratskog narodnog saveza, najavile su dolazak dvočlane delegacije, a potom otkazale svoje prisustvo nakon što je sastanak zvanično najavljen. Time se u potpunosti potvrđuje ispravnost ideje o odvojenim sastancima sa vladajućim i opozicionim partijama, kako se dječijim igrama ne bi opstruisalo ovako važno pitanje koje podrazumijeva nastavak eksperimentalnog i proizvoljnog odnosa međunarodnog faktora prema BiH”, navodi se u saopćenju i podsjeća da su danas vladajuće partije u RS iznijele stav da se izbor visokog predstavnika mora odvijati u skladu sa predviđenim procedurama Dejtonskog sporazuma, a ne na kružocima ambasadora.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare