Politika

Fikret Abdić se oglasio iz svog ureda: Tražio sam da budem na Golom otoku. Jači sam od svih pritisaka

Fikret Abdić, načelnik Općine Velika Kladuša i osuđeni ratni zločinac na zvaničnoj stranici Laburističke stranke objavio je video iz svog ureda nakon što su u medijima pojavila informacija da je uhapšen sinoć.

Jutros je ovu informaciju demantovala i njegova kćerka Elvira Abdić-Jelenović.

U ovom videu on navodi kako nije tražio da ostane na ostane na slobodi te dodao kako je zadnji zahtjev koji je uputio Sudu u Bihaću poslao dokumentaciju da je imao alergijsku astmu na jesen i proljeće, ali da je to pogrešno shvaćeno u Hrvatskoj i BiH.

“Nisam tražio da ostanem na slobodi. Tražio sam da budem na Golom otoku jer mi je to okruženje odgovaralo. Nisu vjerovali i iskoristili su to protiv mene. Ja sam jači od svih tih pritisaka. Kada je počeo novi mandat, sve je učinjeno da ponovo ne budem izabran. Kada nisu uspjeli, dešava se najveća zloupotreba mog rada kući. Ja sam rizikovao i kada sam primao goste, uvijek sam govorio da se prime u prostoru stranke koji je daleko lošiji od mog kabineta. Tri dana prije nego ću prezentirati materijal o onome što sam uradio, Kolegij je konstatovao da je on obiman, a onda su 10-ak dana kasnije konstatirali da ja ne radim. Pokreće se smjena radi nerada, neaktivnosti, neprisustva u javnosti itd. U materijalima sam dao težište na najteža pitanja”, rekao je Abdić.

U video nije govorio o sinoćnjem privođenju.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare