Sport

FK Borac ne počinje pripreme. Duguju 2 miliona maraka, pomoć traže i od Dodika

FK Borac u ovom trenutku duguje 2.000.000 maraka, ali vjerujem da ćemo do petka pronaći rješenje i da će pripreme početi dan kasnije.

Istakao je ovo za Glas Srpske potpredsjednik Borca Bogoljub Zeljković. Danas je trebalo da Banjalučani počnu pripreme za nastavak sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Međutim, početak je prolongiran za 14. januar.

FK Borac: Duguje se igračima

"Osnovni razlog zašto smo pomjerili početak priprema je nedostatak novca. Igračima, zaposlenima u radnoj zajednici i dobavljačima duguje se od jula. Tu su i dugovanja prema hotelima. To je praktično šest plata. U to treba uračunati i neka potraživanja odranije, prije svega mislim da dugovanja prema igračima, koji su sa Gradskog stadiona otišli ljetos.

Riječ je o iznosu od 2.000.000 maraka. Sigurno je da ovaj problem u ovom trenutku ne možemo da riješimo. Već smo obavili razgovore sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom i drugim relevantnim institucijama. Nadam se da će biti pronađeno rješenje za naše probleme", naglasio je Zeljković.

Ukoliko novac ne pronađu do petka, neizvjesno je da li će u subotu krenuti sa pripremama.

Postoji mogućnost da većina igrača aktivira FIFA pravilo po kojem su poslije četiri neisplaćene plate slobodni u izboru druge sredine.

"To bi bio najgori mogući scenario. Svi se nadamo da do toga neće doći. Ukoliko se to ipak desi, u javnost ćemo izaći sa transparentnim podacima u kojima će svi naši troškovi biti javno izneseni.

Sa budžetom koji smo imali nismo jednostavno mogli da ispratimo sve tekuća potraživanja", nastavio je Zeljković.

Iluzorno govoriti o ciljevima

Ove zime Gradski stadion je već napustilo osam fudbalera. Otišli su Nikola Andrić, Marko Gajić, Goran Zakarić, Amar Begić, Dino Ćorić, Milan Spremo i Ivan Grgić. Status Momčila Mrkaića još je neizvjestan.

"Mrkaiću je ugovor istekao 1. januara i on je slobodan igrač. Ali, još pregovaramo sa njim, jer želimo da nastavimo saradnju. Vjerujem da ćemo naći zajednički jezik. Prije toga je potrebno da se riješimo goruće stvari", rekao je Zeljković.

Iako je u ovom trenutku iluzorno govoriti o drugim stvarima potpredsjednik Borca je istakao da ukoliko situacija bude normalizovana klupski planovi ostaju nepromijenjeni.

"Plan je da 27. januara otputujemo na pripreme u Antaliju da bi se ekipa adekvatno pripremila za nastavak sezone u kojoj nam ciljevi ostaju oni najviši.

A to je da po četvrti put uzastopno bude izboren plasman na evropsku scenu. Da li će to biti kroz prvenstvo ili u Kupu BiH manje je bitno.

Svjesni smo da do cilja ne možemo doći bez adekvatnih pojačanja. Već radimo kada je riječ o tom pitanju, ali je u ovoj situaciji iluzorno pričati o tim stvarima, jer je neizvjesno da li ćemo uspjeti da riješimo probleme", dodao je Zeljković.