Sport

FK Sarajevo otkrio koliko su novca Mirvić i Tan uložili u klub

FK Sarajevo obavještava javnost da suinvestitori, Ismir Mirvić i Vincent Tan, ispunili sve obaveze.

Njihove obaveze bilae se definirane po ugovoru koji je potpisan 20. septembra prošle godine.

Tada su bosanskohercegovački i malezijski biznismen zvanično postali vlasnici 98,26% glasačkih prava u premijerligašu s Koševa. Mirvić je tada izabran i za predsjednika bordo kluba.

FK Sarajevo: Stabilizirano poslovanje

U periodu od ulaska u klub do sada ukupno je uloženo 9,7 miliona KM. Time su pokriveni naslijeđeni dugovi, stabilizovano poslovanje i unaprijeđena infrastruktura, Poseban akcent bio je na poboljšanju uslova u Akademiji FK Sarajevo.

Predstavnici kluba su započeli pregovore sa investitorima o nastavku ulaganja kroz drugu fazu. Mirviću i Tanu predstavljen je plan strateškog razvoja kluba u periodu od dvije godine.

Najbolji kadar

Cilj je da klub ostvari uspješne rezultate sa prvim timom, kao i da se dodatno razvije klupska Akademija. To uključuje značajna ulaganja u infrastrukturu kao i najbolji sistem i kadar koji može podržati proces razvoja mladih igrača.

“O ishodu pregovora i daljim koracima u ovom procesu FK Sarajevo će blagovremeno obavijestiti navijače i ostatak javnosti”, saopćeno je iz kluba.

Podsjetimo, na polusezoni na domaćoj sceni, Sarajevo se ne može pohvaliti dobrim rezultatima.

U Premijer ligi Bisne i Hercegovine, bordo klub je trenutno peti, sa 25 bodova iz 18 utakmica. Zaostaju 14 bodova za liderom Zrinjskim. Mostarci imaju 39 bodova iz 18 susreta.

Iz Kupa BiH klub s Koševa je eliminiran već u šesnaestini finala. Otišao je u oktobru i trener Feđa Dudić. Polusezonu je kraju priveo Emir Obuća. No, najavljuje se da je angažman Obuće samo prelazno rješenje.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare