Puni Gas

Foto / Ferrari ispunjava svaku želju: Kupac tražio sjedišta presvučena džinsom

Izgleda da je Ferrari spreman na razne kompromise kako bi udovoljio željama bogate klijentele, pa je i džins uvrstio u svoju ponudu personalizovane opreme.

I zaista, taj materijal postoji u katalogu Ferrarijevih dekoratera, koji su jedan SF90 Stradale opremili neobičnim materijalom nazvanim Kuroki Superstone Bleach Denim, prenosi B92.

Ovaj primjerak naručio je kupac iz Amerike, a neobični Ferrari snimljen je u salonu u Fort Lauderdaleu, na Floridi. Budući vlasnik je za ovako opremljen automobil izdvojio nešto više od 500.000 dolara.

Kupljen u Americi

A ako mu džins jednog dana dosadi, dobra vijest je da se uvijek može vratiti koži ili alcantari, kao tradicionalnom izboru materijala u Ferrarijevoj unutrašnjosti.

Inače, Ferrari SF90 Stradale Asseto Firoano je plug-in hibird sa 1.000 KS, u čijem je srcu turbopunjeni 4.0 V8 sa 780 “konja” (573 kW) i 800 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Ispunjene želje kupca

Italijanski proizvođač je dodao još tri elektromotora, koji zajedno proizvode 220 KS (162 kW). Dva elektromotora pokreću prednju, a treći zadnju osovinu.

Prevedeno u brojeve, performanse modela su slledeće: automobil od 0 do 100 km/h ubrzava za 2,5 sekunde, a 0-200 km/h stiže za samo 6,7 s. Maksimalna brzina je 340 km/h.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare