Sport

FOTO Novi detalji tragedije na nogometnoj utakmici u kojoj je poginulo najmanje 129 ljudi

Najmanje 129 ljudi izgubilo je život u neredima na fudbalskom stadionu u Indoneziji, a policija je intervenirala suzavcima kako bi zaustavila tuču među navijačima.

Većina žrtava je stradala u stampedu kada su navijači domaće ekipe Arema FC i rivala Persebaya Surabaya sukobile kasno sinoć nakon što je domaća ekipa poražena rezultatom 3:2.

Incident se dogodio u gradu Malang u Istočnoj Javi, a šef indonezijske policije u provinciji Istočna Java Nico Afinta rekao je da je još 180 osoba povrijeđeno u tim neredima.

“Navijači FC Areme upali su na teren, a policija je intervenirala suzavcima, što je izazvalo stampedo“, rekao je on.

Ministar sporta Zainudin Amali rekao je da će vlasti ponovo procijeniti sigurnost na fudbalskim utakmicama i razmotriti mogućnost da ne puštaju gledaoce na utakmice nakon ovog incidenta.

Snimci sa stadiona koji su podijeljeni na društvenim mrežama prikazuju navijače, obučene u crveno i plavo, kako jurišaju na teren i sukobljavaju se sa snagama sigurnosti.

Afinta je rekao da među smrtno stradalim žrtvama ima i policajca.

Indonezijski fudbalski savez (PSSI) otkazao je sve utakmice sljedeće sedmice zbog tragedije i zabranio Arema FC da bude domaćin utakmica do kraja sezone.

(Foto: AA)
(Foto: AA)
(Foto: AA)
(Foto: AA)
(Foto: AA)


Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare