Vijesti

Foto / Poruka iz New Yorka: Pamtimo genocid nad Bošnjacima u Srebrenici i BiH

U povodu 11. jula – godišnjice genocida nad Bošnjacima u Srebrenici, u Astorija Parku u Queensu (New York) i uz obalu East River, preživjele žrtve i potomci žrtava genocida održali su mirnu šetnju sjećajući se Bošnjakinja i Bošnjaka koji su krvavog jula 1995. kroz planinske vrleti prošli golgotu spašavajući goli život od velikosrpskih genocidnih hordi koji su okupirali enklave Srebrenicu i Žepu.

Mirno okupljanje u američkom gradu

Preživjele žrtve svjedoče da su pješačili više od 100 kilometara kako bi spas pronašli u Kladnju i drugim slobodnim teritorijama pod kontrolom Armije RBiH. Na komemorativnoj šetnji je učestvovala i Amra Hadžović, ministar – savjetnik u Stalnoj Misiji Bosne i Hercegovine pri Ujedinjenim Narodima u New Yorku, saopćeno je iz Bosnjačko-američka nacionalne asocijacije.

Upućena jasna poruka

Iz New Yorka poruka je jasna poruka, pamtimo i ne zaboravljamo genocid nad Bošnjacima u Srebrenici i Bosni i Hercegovini!

U New Yorku će biti priređen tadicionalni komemorativni program i podizanje državne zastave Bosne i Hercegovine u Bowling Green Parku (Wall Street) u Manhattanu u 12 sati. BHICNY je pozivao sve građane, prijatelje i borce za istinu da zajednički nastave sa kulturom pamćenja i sjećanja na žrtve genocida – da se nikada ne zaboravi!Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare