Poslije nekoliko dana obilnih kišnih padavina u nizinama i temperature iznad prosjeka za ovo doba godine, u Sarajevu je snježna idila
Vijesti

FOTO Snježna idila u Sarajevu

Poslije nekoliko dana obilnih kišnih padavina u nizinama i temperature iznad prosjeka za ovo doba godine, u Sarajevu je snježna idila. U noći u petak stigao je prvi ovosezonski snijeg, koji je nastavio padati i u subotu.

Pad temperatura tokom protekle noći, stvorilo je uslove za formiranje snježnog pokrivača u Sarajevu, ali i u većem dijelu BiH.

Prema podacima Fedralnog hidrometeorološkog zavoda, na stanici Bjelave jutros je izmjereno četiri centimetara snijega. Međutim, pojedinim dijelovima grada vidljive su veće količine snježnog pokrivača.

Jutros je u gradu zabilježeno minus dva stepena Celzijusova, a najviša dnevna temperatura zraka kretaće se oko nula stepena Celzijusova.

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda, u nedjelju će biti oblačno vrijeme većinom sa snijegom ili susnježicom. Na jugu zemlje kiša. U ponedjeljak će također biti oblačno vrijeme sa susnježicom i snijegom, u nizinama će padati i kiša.

snježna idila u Sarajevu djeca šetaju dan snijeg svuda
Sarajevo danas / Foto: AA
snježna idila u Sarajev saonice pod snijegom dan čovjek prolazi
Foto: AA
snježna idila u Sarajev žena sa psom u žutoj jakni snijeg po cesti dan
Snježna idila u Sarajevu/ Foto: AA
snježna idila u Sarajevu
Foto: AA
Foto: AA
Foto: AA
Foto: AA


Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare