Sport

Fudbalski savez Finske strahuje: “Ne možete ići na utakmicu reprezentacije u Zenicu zato što…”

Fudbalska reprezentacija BiH 13. novembra će ugostiti Finsku u pretposljednjoj utakmici kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, a Finci su izazvali skoro pa politički skandal objavama da se pažljivo prati stanje u Bosni i Hercegovini zbog potencijalnih “ratnih sukoba”.

Fudbalski savez Finske danas je izdao novo saopštenje, u kojem je pojasnio da neće biti mjesta na ovoj utakmici za navijače njihove reprezentacije.

“Prema pregovorima sa UEFA-om od utorka, subotnja utakmica između reprezentacija Bosne i Hercegovine i Finske bit će odigrana u Zenici. Posljednjih dana je mnogo vijesti o nestabilnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini. Naš savez je pregovarao sa Nogometnim/Fudbalskim savezom BiH i UEFA-om. Također sa pažnjom pratimo izvještaje Ministarstva vanjskih poslova o stanju u zemlji. U utorak ujutro, razgovarali smo sa predstavnicima UEFA-e i trenutno ne postoje poznate prepreke za odigravanje meča. Pripreme teku prema planovima”, kazao je predsjednik saveza Ari Lahti.

“Prema trenutnim informacijama, finskim navijačima neće biti dopušteno da prisustvuju utakmici. Zabrana je to izdata od strane lokalne vlasti u Zenici. Razlog je prema tvrdnjama iz Bosne i Hercegovine slaba vakcinisanost lokalnog stanovništva i ubrzano širenje koronavirusa u zemlji. Zabrana prisustva gostujućim navijačima nije vezana za političku situaciju u zemlji. Oko 60 ljudi iz Finske je planiralo putovati u Zenicu. Ovim putem ih obavještavamo da ne možemo osigurati njihov ulazak na utakmicu. U kontaktu smo sa UEFA-om kako bismo riješili situaciju sa našim navijačima”, stoji u saopštenju Fudbalskog saveza Finske.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare