Kriminal

FUP u velikoj akciji uhapsio šest dilera. Zaplijenjena velika količina droge

Pripadnici FUP-a danas su nakon višemjesečne istrage, proveli akcij kodnog naziva ‘Izvor’ u sklopu koje je uhapšeno šest osoba.

Zaplijenjena droga (Foto: FUP)

Kako je saopćeno, akcije je izvršena pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo a uhapšeni su: M.B. (1980), N.B. (1986), E.A. (1980), H.Š. (1994), A.T. (1993) i A.T. (1983).

Zaplijenjena droga (Foto: FUP)

“Lica se sumnjiče za izvršenje krivičnih djela: „Nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. stav. 1. KZ FBiH, „Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija“ iz člana 371. stav 1. KZ FBiH”, saopćeno je.

Zaplijenjena droga (Foto: FUP)

Pripadnici Federalne uprave policije su izvršili i pretres pokretne i nepokretne imovine uhapšenih.

Zaplijenjena droga (Foto: FUP)

“Današnjim pretresom, te tokom ranijem perioda pronađene su veće količine materija koje svojim izgledom asociraju na opojne droge kokain, amfetamin, MDMA, Cannabis Sativa L, aparati za pakovanje i vakumiranje, vage za precizno vaganje, mobilni telefonski aparati i minsko-eksplozivna sredstva, te supstance koje se koriste u proizvodnji sintetičkih droga”, ističe se u saopćenjima.

Zaplijenjena droga (Foto: FUP)
Zaplijenjena droga (Foto: FUP)

Dalje se navodi da će uhapšeni nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Federalne uprave policije u zakonskom roku biti predata u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare