Svijet

Gates otkrio misli li da je Musk idući Steve Jobs: Takvo pojednostavljivanje je čudno

Bill Gates je u videoprilogu Bloomberg TV-a rekao da nije fer zvati Elona Muskom ‘sljedećim Steveom Jobsom’.

„Ako znate ljude lično, takvo pojednostavljivanje zvuči čudno. Elon je više praktični inženjer; Steve je bio genijalac dizajna, HR-a i marketinga. Da uđete u sobu i obojica su unutra, nema šanse da biste ih mogli pobrkati.“

Gates kaže da ima vrlo veliku dozu poštovanja prema Musku i da hvali Teslin proizvod, no u isto vrijeme kaže da je ‘složenost drugih područja borbe protiv klimatskih promjena puno veća’.

„Ne trivijaliziram potrebu za povećanjem broja električnih vozila, no na relativnoj osnovi puno je jednostavnije od industrijske ekonomije gdje je napredak, pa, vrlo malen“, rekao je Gates.

Tesline dionice su tokom proteklih mjeseci dobile na vrijednosti, utrostručivši Muskovo bogatstvo.

Gates je odbio komentirati je li Teslina dionica precijenena, rekavši da ‘pitanja o tome kolika je zarada po autu i koji je tržišni udio Tesle – više tema za ljude s burze koja nema nikakve veze s klimatskim promjenama’.

Gatesovi osvrti su najnoviji u nizu prepucavanja među dvojicom bogataša. Podsjetimo, Musk je objavio na Twitteru da su njegovi razgovori sa Gatesom bili ‘razočaravajući’, dok mu je Gates odgovorio da Muskov pristup uglavnom uključuje velik broj pretjeranih komentara, piše Business Insider.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare