Vijesti

Gavrankapetanović pita KCUS: Šta je sa izolatorijem na Građevinskom fakultetu na koji je skršeno 500.000 KM?

Upravni odbor Opće bolnice odbija prijedlog da novoformirani izolatorij na Bjelavama samostalno vodi ova zdravstvena ustanova, saopćeno je iz Opće bolnoce.

Prof. dr. Ismet Gavrankapetanović, direktor Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ upoznao je Upravni odbor ove ustanove o sastanku u Kantonu Sarajevo o aktuelnoj situaciji vezanoj za pandemiju Covid-19.

Opća bolnica sa 1 infektologom i sa obimom posla , koji je impresivno uvećan od uvođenja novog načina rada, nije u mogućnosti samostalno da preuzme vođenje izolatorija na Bjelavama a da ne trpe pacijenti Kantona Sarajvo.

Opća bolnica može samo da participira ,zajedno sa ostalim zdravstvenim ustanovama u zbrinjavanju kovid pozitivnih pacijenata a u drugim okolnostima ni kadrovski ni kapacitetom to nije u stanju.

Upravni odbor odlučno odbija sve insinuacije i tendenciozne napade i optužbe koje stižu od menadžmenta Kliničkog centra zbog neformiranja izolatorija u krugu Opće bolnice . Ovaj objekat nije vlasništvo Opće bolnice nego Zavoda za javno zdravstvo KS.

Opća bolnica poštuje preporuke i naredbe nadležnih, svog osnivača kao i Kriznog štaba i Ministarstva zdravstva i sve vrijeme usko sarađuje s njima .

Od Federalne Vlade i premijera Fadila Novalića u više navrata je traženo da se Općoj bolnici vrati bivša garnizona ambulanta i da se tu na vrijeme napravi izolatorij, za šta imamo pisanu dokumentaciju, ali odgovora nije bilo.

Federalna Vlada je ovaj objekat dodjelila Zavodu za javno zdravstvo KS. Dakle, renoviranje i priprema bivše garnizone ambulante za izolatorij nije u nadležnosti Opće bolnice.

Upravni odbor postavlja pitanje šta je sa izolatorijem na Građevinskom fakultetu za čije opremanje je potrošeno više od 500 hiljada KM?

I na kraju postavljamo pitanje popunjenosti Kliničkog centra i Infektivne klinike Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

Upravni odbor Opće bolnice traži od svih učesnika u zdravstvenom sistemu da se ponašaju profesionalno i da ne unose nepotrebnu paniku među naše građanstvo”, stoji u saopćenju.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare