Politika

Gavrankapetanović za Raport: Radimo i danas bez predaha, naš posao je uzvišen i svet

Situacija sa koronavirusom u Bosni i Hercegovini je teška, iako se brojke blago smanjuju u posljednjih nekoliko dana. Danas je Dan državnosti Bosne i Hercegovine, ali za ljekare i medicinske sestre koje se bore protiv pandemije, nema predaha. Direktor Opće bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš” Ismet Gavrankapetanović podsjetio je na važnost i uzvišenost ljekarske profesije.

“Evo i za Dan državnosti dežurne ljekarske ekipe rade. Vrijedne ruke ljekara i sestara nesebično pomažu građanima, rizikujući sebe i svoje zdravlje. To jeste naš posao, ali je uzvišen i svet. Dane i noći provoditi i pomagati bolesnom čovjeku, ublažavati bolove i patnju, djelo je bez premca.

Na najboljim tradicijama, kako su naše kolege i sestre liječile kroz povijest, mi se pridružujemo u ovom danu svim našim kolegama i sestrama koje rade isti posao.
Posljednjih dana ova teška situacija se blago popravlja, ali molimo sve na maksimalan oprez. Poštovati mjere, biti maksimalno odgovoran, svako od nas pojedinačno, najbolji je put da prevladamo ovu tešku situaciju”, kazao je za Raport Gavrankapetanović.

PROČITAJTE  U Sloveniji prvo smanjenje broja hospitaliziranih. Nastavak pozitivnog trenda

 Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare