Sport

Gazda Marseillea želi dovesti Pjanića, ali se pojavila ogromna, možda i nepremostiva prepreka

Glasina je prvo kružila društvenim mrežama prije nego što su je spomenuli španski mediji, a to je da bi se Miralem Pjanić ovog ljeta mogao vratiti u francusku Ligue 1.

Bosanskohercegovački nogometni veznjak je zainteresirao ekipu Marseille. Predsjednik francuskog kluba Pablo Longoria ima dobre odnose s čelnicima Barcelone, što bi moglo olakšati ovaj dogovor. Sa svoje strane, uprava Barce želi se riješiti 32-godišnjeg igrača i njegove plaće, prenosi Foot sur 7.

Po povratku s posudbe u turskom Besiktasu, Pjaniću je navodno već rečeno da nije u planovima Barce za nadolazeću sezonu.

Želi li ponovo pokrenuti karijeru, bivši igrač Lyonna morat će pronaći novu sredinu. S plasmanom u Ligu prvaka, Marseille bi predstavljao dobar izlaz za njega. No, plaća igrača, procijenjena na blizu deset miliona eura godišnje, ostaje velika prepreka u ovom slučaju.

U zagrljaju financijskih poteškoća, Marseille sebi ne može priuštiti isplatu takve plaće iskusnom igraču. Čak i uz Longorijine sposobnosti, “regrutacija” Miralema Pjanića bila bi veliko postignuće. Štoviše, trend nije optimističan za pristaše Marseillea, već i za čelnike Blaugrane.

U intervjuu za Goal, Eduard Romeu, ekonomski potpredsjednik Barcelone, ​bio je vrlo skeptičan prema mogućem transferu Pjanića.

“To je tema koja me se ne tiče, ali istina je da je plaća veoma visoka, ovakve situacije nisu uspjele jer je godišnja plaća bila previsoka u odnosu na vrijednost igrača”, rekao je Romeu, tvrdeći da bi kolosalna plaća bivšeg igrača Juventusa mogla spriječiti klubove da ga potpišu.

Ako Longoriju zaista zanima Pjanić, uprava Marseillea će stoga morati pronaći rješenje. Jedina moguća opcija bila bi da bivši igrač Lyonna pristane na smanjenje plaće kako bi se olakšao povratak u Ligue 1, što se u ovom trenutku čini vrlo teškim.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare