Kriminal

Gdje je bio Novalić u trenutku podizanja optužnice protiv njega?

Tužilaštvo BiH danas je podiglo optužnicu u predmetu “Respiratori”.

Prvoosumnjočeni za sumnjivu nabavku 100 respiratora iz Kine za 10,5 miliona KM je premijer FBiH Fadil Novalić.

No, gdje je bio Novalić u trenutku objave ove informacije.

Premijer FBiH bio je na svečanoj primopredaji dužnosti između dosadašnjeg komandanta NATO Štaba u Sarajevu, brigadnog generala Američke vojske Vilijama Edvardsa, i novog komandanta brigadnog generala Američke vojske, Erika Folkestada.

Novalić je tu kazao da NATO i Bosna i Hercegovina imaju dugogodišnju i uzajamno korisnu saradnju, kao i da je neupitna podrška koju BiH ima od NATO-a.

“NATO i Bosna i Hercegovina imaju dugogodišnju i uzajamno korisnu saradnju, kao što je rekao brigadni general Edvards. Neupitna je podrška koju imamo od NATO-a i posebno cijenimo opredjeljenje Saveznika za stabilnost i sigurnost Bosne i Hercegovine. Podsjećam da mi imamo jasno zacrtan put prema NATO-u i uvjeren sam da će naša zemlja uskoro postati i članica. Iskazao bih zahvalnost dosadašnjem komandantu na podršci i svemu onome što su NATO Misije dosad uradile, posebno bih se zahvalio na podršci koju smo imali u realizaciji ciljeva zacrtanih u Programu reformi naše države, a što je okvir za kontinuranu saradnju između NATO-a i Bosne i Hercegovine u okviru koga svoj doprinos ima i Federacija BiH. Poželio bih dobrodošlicu i sretan rad novom komandantu i uvjeren sam da će i on raditi na tome da Bosna i Hercegovina ide velikim koracima ka članstvu u NATO-u”, kazao je Novalić.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare