Politika

Geoportal Vlade FBiH www.covid-19.ba u funkciji od petka

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine u saradnji s Federalnim ministarstvom zdravstva i Zavodom za javno zdravstvo Federacije BiH pripremila je geoportal www.covid-19.ba, koji je u funkciji od petka.

Na tom portalu dostupni su svi aktuelni i potvđeni podaci vezani za koronavirus za teritoriju Federacije BiH, kao i za sve kantone pojedinačno, saopćeno je iz Vlade FBiH.

Također, na stranici se nalaze linkovi s naredbama, uredbama i preporukama nadležnih federalnih institucija kao što su Vlada Federacije BiH, Federalni štab civilne zaštite, Federalno ministarstvo zdravstva i Federalno ministarstvo prometa i komunikacija.

Građani na ovom portalu mogu naći i sve bitne kontakt telefone.

Podaci se prikupljaju kroz aplikaciju koja je razvijena u pozadini geoportala i koja omogućava da Zavod za javno zdravstvo FBiH informatički bude uvezan sa svim kantonalnim zavodima za javno zdravstvo kao i sa kliničkim laboratorijama gdje se obavljaju sva testiranja na Covid-19, tako da oni svi rade nad jednom centraliziranom bazom podataka.

PROČITAJTE  Čović u Beogradu s Vučićem. Razgovarali o BiH

Geoportal iz dana u dan bilježi sve više posjeta što pokazuje da su tačne i potvrđene informacije od velikog značaja građanima.Povezani postovi: