Magazin

Giggs na sudu priznao da nikada nije bio vjeran u vezama. Glavnu optužbu ipak je odbacio

Ryan Giggs priznao je na sudu u Engleskoj da je njegova reputacija “ljubavnog prevaranta” opravdana i da je bio nevjeran u svim svojim prošlim vezama, ali je insistirao na tvrdnji da nikada nije fizički napao ženu.

Legendarni nogometaš Manchester Uniteda (48), kojem se sudi za optužbe za napad, rekao da nikada nije kontrolirao ili prisiljavao ženu, a što ga tereti njegova bivša djevojka Kate Greville.

Mjesto za svjedoke

On je navodno napao i njenu sestru Emmu. No, Giggs to negira.

Bivši selektor Velsa sjeo je na mjesto za svjedoke prvi put na suđenju u utorak, budući da se složio s primjedbama svog advokata da je poznat po svojim sposobnostima kao nogometaš, ali i po svojoj reputaciji “nevjernog partnera”.

Chris Daw QC, koji zastupa Giggsa, rekao je da su mediji bivšeg nogometaša prozvali “ljubavnim prevarantom” i upitao je li to “opravdano”.

“Da”, odgovorio je Giggs.

Advokat je upitao: “U toku vaših veza sa ženama, uključujući gospođu Greville, jeste li uspjeli biti vjerni nekoj od njih?”

“Ne”, rekao je Giggs.

Daw je još pitao:

“Ako je atraktivna žena pokazala interes za vas bez obzira na vaš bračni status, možete li odoljeti?”

“Ne”, odgovorio je Giggs.

No, upitan je li ikada fizički napao ženu, Giggs je rekao:

“Nikada”.

Giggs je sudu rekao da je njegova veza s Greville počela dok je bio u braku s bivšom suprugom Stacey, koju je prije toga prevario u “prilično javnoj aferi”.

Rekao je da se razišao sa suprugom nakon što ga je suočila s člankom koji ga povezuje s Greville, te je isprva otišao živjeti s majkom.

Giggsa su pitali o incidentu u Dubaiju 2017., kada je Greville navela da ju je on vukao golu po podu hotelske sobe prije nego što je njene stvari bacio u hodnik.

Rekao je sudu da je “odjurio” nakon svađe u noćnom klubu, a da su se on i Greville nastavili svađati u hotelu.

Bivši krilni napadač negirao je da postoji “bilo kakav fizički element svađe” i rekao da ne želi da Greville ostane u hotelu te je počeo pakirati svoj kofer.

Pisana izjava

“Imala je mnogo prijatelja u Dubaiju”, rekao je poroti.

U pisanoj izjavi policiji, koja je pročitana na sudu, Giggs je rekao da je između njega i Greville izbila “tučnjava” preko mobilnog telefona i da je on “napadnut”.

“U ovoj fazi osjećam se vrlo emotivno zbog incidenta”, rekao je Giggs policiji.

“Prihvatam da me je tokom svađe uhvatila za lice, uzrokujući krvarenje usne i unutarnje strane usta. Možda sam uhvatio nju i njezinu sestru tokom tučnjave, ali ni u jednom trenutku nije bilo pokušaja da se povrijedi bilo koja od njih.”

Giggs je rekao da se njegova glava “sukobila” s glavom njegove tadašnje djevojke, ali to “nije bilo namjerno”.

“Žao mi je što je ova rasprava toliko izmakla kontroli. Iskreno se nadam da ovo nije kraj naše veze i da možemo razgovarati o tome. Niti u jednom trenutku je nisam namjerno povrijedio niti joj želio nauditi”, rekao je Giggs.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare