IT

Glasine ne posustaju: Šta bi mogli donijeti novi modeli iPhonea

Približava se dan kad će Apple predstaviti novu seriju svojih pametnih telefona. Ukupno bismo mogli vidjeti do četiri nova modela iPhonea – iPhone 12 (zaslon dijagonale 5,4 inča/13,7 centimetara), iPhone 12 Max (6,1 inč/15,4 cm), iPhone 12 Pro (6,1 inč/15,4 cm) i iPhone 12 Pro Max (6,7 inča/17 cm).

Moguće je kako će u Appleu odustati od zakrivljenog dizajna po kojem su modeli iPhonea bili prepoznatljivi od 2017. godine, u korist četvrtastijeg izgleda s ravnom staklenom plohom sprijeda.

Obični modeli iPhonea mogli bi imati aluminijski okvir, Pro od nehrđajućeg čelika. Svi modeli bi mogli imati manji izrez na zaslonu za prednju kameru.

Modeli iPhone 12 i 12 Max trebali bi biti opremljeni OLED ekranima firme LG. Skuplji modeli bi trebali dobiti Samsungov ekran Y-OCTA OLED. Svi spomenuti ekrani trebali bi doći s frekvencijom osvježavanja od 120 Hz.

Jeftiniji dvojac mogao bi pozadi imati dvostruke kamere sa senzorima od 12 megapiksela (iako se priča i o povećem skoku na 64 MP), a druga dva modela tri kamere sa senzorom LiDAR, vjerovatno za aplikacije u proširenoj stvarnosti.

Nova generacija dobit će i novi procesor, A14 Bionic, navodno prvi nastao pet-nanometarskim postupkom proizvodnje. Očekuje se kako bi performansama mogao biti ravan procesorima u jačim stolnim računarima.

Što se memorije tiče, očekuje se četiri gigabajta RAM-a i 128/256 GB memorije za pohranu u jeftinijim modelima, odnosno šest GB RAM-a i 128/256/512 GB u skupljim modelima.

Nagađa se kako bi u Appleu mogli dozvoliti prilagodbu izgleda iPhonea za pojedinačne korisnike. Naime, pojavila se patentna dokumentacija u kojoj je opisan postupak laserskog urezivanja oznaka na površinu kućišta ili ekrana. Tako bi bilo moguće napraviti kućište koje mijenja boju, kao i dodati reflektivne i poluprozirne slojeve.

Moguće je kako će utor za karticu SIM biti prebačen na lijevu stranu uređaja kako bi se stvorilo mjesta za novi Appleov konektor kojim će iPhone biti povezan s konzolom za proširenu stvarnost i, očekuje se, pametnim naočalama koje će služiti u istu svrhu.

Tagovi:


Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare