Region

Glasnogovornik Vlade Slovenije: U Hrvatskoj je možda na snazi treći val korone

Glasnogovornik slovenske vlade za koronavirus Jelko Kacin na današnjoj je press konferenciji rekao kako je u Hrvatskoj možda na djelu treći val koronavirusa, prenosi Index.

Kacin, koji je prije nekoliko dana uhvaćen kako u kupaćim gaćama pere bazen ispred svoje vile na Krku u kojoj ljetuje i ove godine, danas se na presici potpuno fokusirao na Hrvatsku, a uz statistiku o slučajevima uvezenima iz Hrvatske iznio je i epidemiološku sliku ove zemlje.

Kazao je kako je danas među 27 novih slučajeva potvrđen uvoz novih 12 slučajeva iz Hrvatske, a da se, s obzirom na to da epidemiološka ispitivanja još uvijek traju, taj broj može i povećati.

Rekao je i kako među novim slučajevima u Sloveniji u proteklih sedam dana dominira uvoz virusa iz Hrvatske, te da je iz Hrvatske prošle sedmice uvezeno 65 slučajeva korone. U ukupnom broju uvezenih slučajeva virusa iz Hrvatske, dodao je, prevladavaju mladi iz dobne skupine od 15 do 34 godine.

Kacin je potom, govoreći i epidemiološkom stanju u Hrvatskoj, kazao kako najviše novih infekcija ima u Splitsko-dalmatinskoj i Šibensko-kninskoj županiji.” Tamo gdje su poznate lokacije noćnih klubova, broj novih infekcija je najveći”, rekao je Kacin i ustvrdio kako su u primorskom dijelu hrvatske najbolji uvjeti u Istarskoj županiji.

“Broj zaraženih je u porastu, ne isključujemo mogućnost da je u Hrvatskoj počeo treći val”, rekao je Kacin i dodao kako za to ipak nema dokaze. No naglasio je kako su trenutno je zaražene ukupno 33,42 osobe na 100.000 stanovnika.

Kacin je na Twitteru objavio i grafove koji pokazuju rast broja zaraženih u Hrvatskoj.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare