Glumac Damir Kustura poručio Sebiji Izetbegović: Sram vas bilo. Mrcvarite ovaj jadni narod na sve moguće načine!

5847

Bh. glumac Damir Kustura obratio se putem Facebooka generalnoj direktorici Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Sebiji Izetbegović. Kustura je reagirao na gužvu ispred Klinike urgentne medicine, gdje građani stoje u ogromnim redovima. Njegov status prenosimo u cijelosti:

„Gospođo Izetbegović i svi odgovorni, postoje li u Kantonu Sarajevo mediji putem kojih bi mogli informirati građane da primate samo “hitne slučajeve”!? I tu obavijest ponavljati do besvijesti kao i mnoštvo drugih budalaština kojima nas opterećujete… Jeste li tako mogli spriječiti gomilanje jadnih pacijenata na dvije kapije!? Otegli se redovi, jedni drugima pušu u vrat… Čekaju jadni ljudi – da bi im kad dođu na red bilo rečeno da primate samo hitne slučajeve, onkološke pacijente i trudnice!

Sram da vas bude! Mrcvarite ovaj jadni narod na sve moguće načine!

Majku sam jutros iz Rakovice doveo na kontrolu, hvala Bogu imam automobil pa mi je malo lakše, u redu je bila žena s bolesnim djetetom iz Tarčina, tri prijevoza promijenila, čekala u redu da bi joj rekli – nazad!!! I koliko je takvih…

Fotografiju u prilogu sam uslikao oko 08:15h kapija KUM-a, s glavne kapije se red koji je bio duplo veći od ovog razišao, ovi jadni pacijenti čekaju i ne prihvataju da budu vraćeni, a sve ih na kraju vrate! Na dušu svima koji su odgovorini za ovakve propuste!