Glumac s Downovim sindromom irish prima oscara
Film

Glumac s Downovim sindromom osvojio Oscara pa se vratio raditi u kafić

An Irish Goodbye, glumac s Downovim sindromom, osvojio je Oscara za najbolji kratkometražni igrani film. Zvijezda filma James Martin ostao je neobično prizeman neovisno o osvojenom zlatnom kipiću.

Naime, iako je film doživio ogroman uspjeh, Martin se nakon snimanja vratio svom poslu u kafiću. On već neko vrijeme radi u Starbucksu u Belfastu. Usprkos tome što je doživio glumački uspjeh, nije promijenio svoj posao. Osim u Starbucksu, Martin radi i kao kuhar u jednom italijanskom restoranu. Objasnio je da je odlučio ostati na svom starom poslu, jer je “lijepo ostati na prizeman i biti uslužan prema kupcima”, kao i zato što je dugo vremena obavljao taj posao.

Proslava rođendana za pamćenje

Martin je bio dio i jednog od najdirljivijih trenutaka ovogodišnje dodjele Oscara. Naime, kada se ekipa filma An Irish Godbye popela na pozornicu da preuzmu nagradu, producent filma Tom Berkeley je spomenuo da glumac slavi rođendan. James je tada dobio proslavu rođendana za pamćenje. Svi ljudi u prostoriji pjevali su mu Sretan rođendan.

Inače, James je rođen s Downovim sindromom. njegov otac Ivan Martin je nakon dodjele otkrio kako su mu doktori rekli da možda nikada neće progovoriti.

“Ali, evo nas. Ne samo da James priča, nego otkad je počeo nije više zašutio”, rekao je njegov otac za BBC.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare